Festivaler og messer

Vi er der det skjer !

Vi er representert med kortreist kvalitetsmat til svært mange av festivalene og messene på Østlandet,  både sommer som vinter. 

Her serverer vi alt fra hamburgere, bakt potet m/tilbehør, kebab i pita, pølser med rødkålsalat, julegrillspyd med rødkål, juleribbe osv. 

Vi har også kortreist kvalitetsmat med oss for salg, som for eksempel utsøkt norsk rakfisk fra Noraker, hjemmelaget hodesylte, leverpostei, hjemmelaget pølser, medisterkaker, mors kjøttkaker og karbonader. 

Utmerket som vennegaver og julegaver! 

De siste årene har vi hatt fast stand på blant annet Norsk Rakfiskfestival i Fagernes, Spikersuppa i Oslo ved Juletider, Kongsberg Jazzfestival og Karl Johansvern julemarked i Horten. 

Om rideturene på Hardangervidda

Velkommen til disse morsomme og opplevelsesrike turene på hesteryggen over Hardangervidda !

Turene er beregnet på både nybegynnere og viderekommende, og er lagt opp i rolig tempo som kan beherskes av de aller fleste.
Nedre aldersgrense på turene er satt til 10 år, og noen øvre aldergrense har vi ikke :-)

Jeg arrangerer turene sammen med Jens Peder Nielsen . Vi er begge rutinerte og har mange års erfaring fra disse turene , og kan også være behjelpelig med å skreddersy turer for firmaer/ større grupper.

Turene starter fra Imingfjell på ettermiddag på dag 1 og ankommer vakre Affdalen etter omtrent to timers rolig ridetur. Middagen lages over bålet , og vi senker skuldrene og nyter fjellets ro og det sosiale samværet. Her tilbringer vi første natten i telt eller under åpen himmel dersom været tillater det , eller i Lavo.

Neste morgen starter vi mot Mårbu, etter en rolig og god frokost og etter å ha smurt dagens matpakke.
Turen til Mårbu byr på fantastisk natur på toppen av Norges tak, her rir vi i perioder i 1 300 meters høyde, med utsikt til majestetiske Gaustadtoppen i sørøst, og Hårteigen i vest og i dette terrenget nyter vi dagens lunsj og lar hestene våre få en velfortjent pust i bakken.

Kvelden på dag 2 tilbringer vi på Mårbu Turisthytte som ligger i nordenden av Mårvatnet, idyllisk beliggende i den østlige delen av Hardangervidda.
På menyen står deilig middag, mulighet for en varm dusj, kiosk og bar med alle rettigheter, og en deilig nyoppredd seng.Det er mulig å bestille tomannsrom mot et tillegg i prisen. Det er ellers 4 og 6 manns rom.

Dag 3 våkner vi til deilig frokost på Mårbu og starter etterhvert rolig og pent på rideturen hjemover mot Imingfjell. Dagens lunsj og hvile for hestene blir i vakre Affdalen.
Deretter er vi klare for å ri siste etappe og er tilbake på parkeringsplassen på Imingfjell som regel mellom kl.16.00 og kl.18.00.

Det er endel som lurer på om de kan ha med egen hest på turene: Her er svar vi har gitt tidlgere om dette emnet :

Vi har fått mange spørsmål om det er mulig å ha med egen hest på turene.

Vi har drøftet dette temaet over flere år og er slett ikke fremmed for tanken men 
En slik tur går over 2-5 dager, den går i tidvis ulendt terreng, og den krever av hestene at de er veldisiplinerte og fornutftige. At de tåler vekt av rytter / oppakning, og at de er friske og har god kondisjon. 

At alt utstyret er pakket slik at det ikke forskyver seg underveis
Våre hester som vi bruker er trenet til å stå i ro dersom noe skjer med rytter. De er trenet til å gå hengebruer, over elver, gjennom myrer og møte feks villrein. De har gått i dette terrenget i årevis og er 100 % stødige.

Når vi kommer frem på de forskjellige setrene eller turisthytten om kvelden slippes hestene i enkle innhegninger. Ja, vi bruker strøm i tråden, men dersom en hest er utrygg og usikker og blir stresset eller skremt og løper igjennom tråden vil den kunne ta andre hester med seg. 

Dessuten er det slitsom å være på tur hvis hesten din stresser og vandrer hele natten igjennom. 

Derfor er svaret vårt at nei, ikke egne hester blandet med våre hester på turene - men dersom det er flere av dere som ønsker egen hest på tur kan vi se på mulighetene for å få det til som et eget arrangement , dersom interessen er stor. "