Rideturer på Hardangervidda

Velkommen til disse morsomme og opplevelsesrike turene på hesteryggen over Hardangervidda !

Turene er beregnet på både nybegynnere og viderekommende, og er lagt opp i rolig tempo som kan beherskes av de aller fleste.
Nedre aldersgrense på turene er satt til 10 år, og noen øvre aldergrense har vi ikke :-)

Jeg arrangerer turene sammen med Jens Peder Nielsen . Vi er begge rutinerte og har mange års erfaring fra disse turene , og kan også være behjelpelig med å skreddersy turer for firmaer/ større grupper.

Turene starter fra Imingfjell på ettermiddag på dag 1 og ankommer vakre Affdalen etter omtrent to timers rolig ridetur. Middagen lages over bålet , og vi senker skuldrene og nyter fjellets ro og det sosiale samværet. Her tilbringer vi første natten i telt eller under åpen himmel dersom været tillater det , eller i Lavo.

Neste morgen starter vi mot Mårbu, etter en rolig og god frokost og etter å ha smurt dagens matpakke.
Turen til Mårbu byr på fantastisk natur på toppen av Norges tak, her rir vi i perioder i 1 300 meters høyde, med utsikt til majestetiske Gaustadtoppen i sørøst, og Hårteigen i vest og i dette terrenget nyter vi dagens lunsj og lar hestene våre få en velfortjent pust i bakken.

Kvelden på dag 2 tilbringer vi på Mårbu Turisthytte som ligger i nordenden av Mårvatnet, idyllisk beliggende i den østlige delen av Hardangervidda.
På menyen står deilig middag, mulighet for en varm dusj, kiosk og bar med alle rettigheter, og en deilig nyoppredd seng.Det er mulig å bestille tomannsrom mot et tillegg i prisen. Det er ellers 4 og 6 manns rom.

Dag 3 våkner vi til deilig frokost på Mårbu og starter etterhvert rolig og pent på rideturen hjemover mot Imingfjell. Dagens lunsj og hvile for hestene blir i vakre Affdalen.
Deretter er vi klare for å ri siste etappe og er tilbake på parkeringsplassen på Imingfjell som regel mellom kl.16.00 og kl.18.00.

Det er endel som lurer på om de kan ha med egen hest på turene: Her er svar vi har gitt tidlgere om dette emnet :

Vi har fått mange spørsmål om det er mulig å ha med egen hest på turene.

Vi har drøftet dette temaet over flere år og er slett ikke fremmed for tanken men
En slik tur går over 2-5 dager, den går i tidvis ulendt terreng, og den krever av hestene at de er veldisiplinerte og fornutftige. At de tåler vekt av rytter / oppakning, og at de er friske og har god kondisjon.

At alt utstyret er pakket slik at det ikke forskyver seg underveis
Våre hester som vi bruker er trenet til å stå i ro dersom noe skjer med rytter. De er trenet til å gå hengebruer, over elver, gjennom myrer og møte feks villrein. De har gått i dette terrenget i årevis og er 100 % stødige.

Når vi kommer frem på de forskjellige setrene eller turisthytten om kvelden slippes hestene i enkle innhegninger. Ja, vi bruker strøm i tråden, men dersom